Twoje konto Twój koszyk: 0 szt., 0,00Do kasy

Polityka prywatności

Źródła pozyskania danych:

1. Realizacja zamówień. Twoje dane osobowe pozyskaliśmy zgodnie z Twoją zgodą pozyskaną podczas składania zamówienia za pośrednictwem naszego sklepu internetowego, telefonicznie, lub za pośrednictwem platformy współpracującej, której celem jest przyjmowanie zamówień w sposób tożsamy do sklepu internetowego. Podanie danych jest całkowicie dobrowolne, ale wymagane w celu realizacji podstawowej funkcji sklepu internetowego, jakim jest realizacja zamówienia.

2. Działania marketingowe. Jeżeli otrzymujesz od nas newsletter drogą mailową, lub informacje promocyjne drogą SMSową, Twoje dane przetwarzane są w związku z jedną z otrzymanych od Ciebie zgód (jedną lub kilkoma z nich):

  • zgodą złożoną w momencie zakładania konta w naszym sklepie internetowym,
  • zgodą złożoną w momencie składania zamówienia w naszym sklepie internetowym,
  • zgodą złożoną za pośrednictwem dostępnych na naszych stronach formularzy zapisów,
  • zgodą złożoną osobiście na formularzu w naszych sklepach stacjonarnych, stoiskach handlowych itp.

Cel pozyskiwania danych:

Przetwarzamy Twoje dane osobowe w następujących celach:

  • realizacja i obsługa Twoich zamówień składanych wszystkimi dostępnymi kanałami,
  • zarządzania i obsługą konta Klienta,
  • obsługi Twoich zapytań oraz reklamacji,
  • dokonywanie rozliczeń,
  • realizacja prawnych obowiązków, jakie nakładają na nas obowiązujące przepisy prawa,
  • działania marketingowe, jeżeli wyraziłeś na nie zgodę.

Twoje prawa:

W ramach udzielonej zgody na przetwarzanie danych osobowych dysponujesz:

  • prawo do bycia zapomnianym – czyli możliwość żądania usunięcia swoich danych osobowych z naszej bazy lub żądanie powiadomienia o tym innych administratorów, którym udostępniono te dane (wyjątek stanowi tu przetwarzanie na podstawie prawa),
  • prawo do ograniczenia przetwarzania,
  • prawo sprzeciwu wobec przetwarzania danych,
  • prawo do przenoszenia danych – czyli prawo do otrzymania od nas swoich danych osobowych lub przesłania tych danych innemu administratorowi.

Cookies (ciasteczka)

Serwis sklep.apet.pl korzysta z plików cookies (ciasteczka). Są to niewielkie pliki, które są zapisywane na komputerze użytkownika i umożliwiają prawidłowe funkcjonowanie oprogramowania sklepu. Służą one do zapamiętywania sesji użytkownika (logowanie do sklepu), zapamiętywania ustawień (indywidualne preferencje) oraz generowania statystyk odwiedzin (serwis Google Analytics).

Pliki cookies są bezpiecznym mechanizmem stosowanym od wielu lat w niemal każdym serwisie internetowym. W plikach cookies nie przechowujemy danych osobowych klientów.

Dzięki zastosowaniu cookies możliwe jest prawidłowe działanie oprogramowania sklepu oraz składania i realizacji zamówień. Jeżeli nie chcesz aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze – zmień odpowiednie ustawienia prywatności w Twojej przeglądarce. Zablokowanie cookies może spowodować utrudnienia w korzystaniu ze sklepu oraz brak możliwości złożenia zamówienia.

Informacje podsumowujące

Administratorem danych jest firma APET – Sebastian Oraczewski, prowadząca działalność pod adresem 41-219 Sosnowiec, ul. Piękna 2a. Numer NIP 6292342896, REGON 240425989. Kontakt w sprawie przetwarzania danych osobowych: biuro@apet.pl lub powyższy adres korespondencyjny.

Masz prawo wnieść skargę w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, pod adresem: Biuro Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa.

Zapisz się do newslettera!

Bądź na bieżąco z naszymi promocjami oraz specjalnymi ofertami